အုန္းႏုိ႔က ႏုိ႔ျပီးရင္ ေနာက္ အေကာင္းဆုုံးျဖစ္ႏုိင္ဖြယ္ရိွေန

coconut-milk-2-thinkstock.jpg

အုန္းႏုိ႔ကို ႏုိ႔ျပီးရင္ ေနာက္အေကာင္းဆုံးအျဖစ္ အာဟာရေဗဒဆုိင္ရာကြ်မ္းက်င္ပညာရွင္အျဖစ္ လူသိမ်ားတဲ့ Dr Josh Axe မွ သက္ေသျပခဲ့ပါတယ္။ ဒါကို  က်န္းမာေရးအတြက္ ေသာက္သုံးျခင္းအျပင္ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းအတြက္ ပါဝင္ပစၥည္း တစ္ခုအျဖစ္ တိုးျမင့္ေဆာင္ရြက္ဖုိ႔ အုန္းဖြံ႔ျဖိဳးေရး ဘုတ္အဖြဲ႕ Coconut  Development Board ကို ဖြဲ႔စည္းခဲ့ပါတယ္။ သဘာဝက်န္းမာေရးေဖ်ာ္ရည္ တစ္မ်ဳိးအျဖစ္ အုန္းရည္/ႏုိ႔ ကို သဘာဝေဆးအျဖစ္ေစမယ့္ လုပ္ငန္းကို ေဆာင္ရြက္ခဲ့ပါတယ္။ ထုတ္လုပ္သည့္ စက္ရုံမွာ အနံ႔အရသာမ်ဳိးစုံျဖင့္ ထုတ္လုပ္ခဲ့ပါတယ္။

ေလ့လာမႈမ်ားအရ ႏြားႏုိ႔မွာ လူေတြအတြက္ အစာေခ်ဖုိ႔ ခက္ခဲေစတဲ့ သၾကားတစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ lactose ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီအရာက အုန္းႏုိ႔မွာ မပါဝင္ပါဘူး။

Dr Axe ေျပာဆုိခ်က္အရ ကေလးငယ္ တစ္ေယာက္ ႏုိ႔မရရိွတဲ့အခါ သုိ႔မဟုတ္ ႏုိ႔လုံေလာက္စြာမရလုိ႔ ျဖည့္ေပးဖုိ႔လုိအပ္တဲ့ အေျခအေနမ်ဳိးေတြမွာ သီရိလကၤာႏုိင္ငံ၊ မေလးရွား၊ ထုိင္း နဲ႔ ဗယက္နမ္စတဲ့ ႏုိင္ငံေတြမွာ ႏြားႏုိ႔အစား အုန္းႏုိ႔ကုိ က်ယ္ျပန္႔စြာ အသုုံးျပဳေၾကာင္း CDB အဖြဲ႔ ဥကၠဌ T.K. Jose က ေျပာဆုိခဲ့ပါတယ္။ 

Ref: Indianexpress

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.