ပထမဆံုးအၾကိမ္ ကိုယ္၀န္စေဆာင္ခ်ိန္မွာ အရက္ေသစာ မီွဝဲတာဟာ ရင္သားကင္ဆာ အႏၱရာယ္ ပုိျဖစ္ေစ

women-drinking-008.jpg

အမ်ဳိးသမီးမ်ား ပထမအၾကိမ္ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္ အရက္ေသစာမီွဝဲေသာက္သုံးျခင္းက ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈအႏၱရာယ္ ျမင့္တက္ေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေတြ႔ရိွခဲ့ပါတယ္။

ပထမအၾကိမ္ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္စဥ္ကာလ အရက္ပုိေသာက္ျဖစ္တဲ့ အမ်ဳိးသမီးမ်ားဟာ အဖုအက်ိတ္မျဖစ္တဲ့ ရင္သားေရာဂါအႏၱရာယ္ ပိုမ်ားေၾကာင္းလည္း St. Louis ရိွ Washington University school of medicine က Dr. Ying Liu မွျပဳလုပ္ေသာ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။

ေန႔စဥ္ အရက္ (၁၀) ဂရမ္ပုံမွန္ေသာက္သုံးတာ ရင္သားကင္ဆာ ၁၁% ျမင့္တက္ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈက ဆုိပါတယ္။ ျဗိတိန္ႏုိင္ငံမွာ အၾကမ္းဖင္းအားျဖင့္ (၂)ယူနစ္ သုိ႔မဟုတ္ ဝုိင္ဖန္ခြက္ အလယ္လတ္ဆိုဒ္ေလးျဖစ္ျဖစ္ တစ္ေန႔အနည္းဆုံး အရက္ ၁၅ ဂရမ္ေသာက္တဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႔ မေသာက္မစားသူေတြထက္ ေရာဂါအႏၱရာယ္ ၃၄% ပိုမ်ားပါတယ္။

ပထမအၾကိမ္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ဖုိ႔ ေႏွာင့္ေႏွးေလေလ ရင္သားကင္ဆာေရာဂါ အႏၱရာယ္ ပိုစိုးရိမ္ရေလ ျဖစ္တယ္။ ဒီကာလမွာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားရဲ႕ ရင္သားကိစၥနဲ႔ ပတ္သက္လုိ႔  အထူးသျဖင့္ ထိခုိက္လြယ္တယ္လုိ႔ မွတ္ယူထားရပါတယ္။

ဒီကာလမွာ အရက္ေသစာေသာက္သုံးမႈ ေလ်ာ့ခ်တာ ထိေရာက္တဲ့ ကာကြယ္နည္းေလးျဖစ္ေကာင္းျဖစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ သုေတသီမ်ား မွတ္ခ်က္ခ်ၾကပါတယ္။

ဒီေတြ႔ရိွခ်က္မ်ားကိုေတာ့ အသက္ ၁၅ မွ ၄၀ ဝန္းက်င္ရိွ သူနာျပဳအေယာက္ ၉၁,၀၀၀ ဆီမွ က်န္းမာေရးနဲ႔ ဘဝေနထုိင္မႈပုံစံအေၾကာင္း ေလ့လာမႈမွ ကုိးကားေဖာ္ျပထားတာပါ။ 

Ref: theguardian

137 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.