ပူစပ္တဲ့ အစားအစာေတြကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြဟာ ဘယ္လိုလူမ်ိဳးေတြ ျဖစ္တတ္

စပ္တဲ့အစားအစာေတြကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြဟာ ဘယ္လိုလူမ်ိဳးေတြ ျဖစ္သလဲ။ တစ္ခ်ိဳ႕ေတြက အစပ္ကို တက္တက္မက္မက္ကို စားတတ္ၾကပါတယ္။ ဒီလိုလူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္နဲ႔ ေလ့လာခ်က္ အသစ္အရ အစပ္စားရတာ ႏွစ္သက္သူေတြက အစြန္းတစ္ခုမွာ ရပ္ေနရသလုိမ်ိဳး ၊ ဆံ့တငံ့ငံ့နဲ႕ရင္ခုန္ရတဲ့ ဇာတ္ကားေတြၾကည့္ေနရသလိုမ်ိဳး ခံစားခ်က္ကို ရတယ္လုိ႕ဆုိပါတယ္။  ဒါဟာ အဒရီနယ္ဂလင္း လို႕ေခၚတဲ့ စြမ္းအင္နဲ႕တုံ႔ျပန္မႈကို ပိုမိုထက္ျမက္ေစတဲ့ အရည္ေတြ ထြက္လာတဲ့အတြက္ ေၾကာင့္ပါပဲ။ သက္စြန္႔ဆံဖ်ား အျပဳအမူ ေတြကိုႏွစ္သက္လုိ႕လဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ယခင္ကတည္းက ယူဆလာခဲ့တဲ့ အယူအဆအရ စြန္႔စားမႈႏွစ္သက္သူေတြဟာ အဒရီလင္း လုိအပ္သူေတြျဖစ္ၿပီး စြန္႕စားမႈ တစ္ခုလုပ္ေဆာင္ျခင္းျဖင့္ အဒရီလင္းကို ရယူလုိက္ရတဲ့အခါ ပိုၿပီး ေနသာထုိင္သာ ရွိသြားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ လက္ပစ္ဗုန္း အစရွိတဲ့ အႏၱရာယ္ရွိတဲ့ အရာေတြနဲ႕ လုပ္ကိုင္လုိက္ရရင္ သာမန္ျပန္ ျဖစ္သြားပါတယ္။ အလားတူပဲ အပူအစပ္ စားလုိက္ျခင္းအားျဖင့္ အနည္းငယ္နာက်င္မႈရသြားျခင္းက သင့္ရဲ႕ အဒရီလင္း ႏႈန္းကို ျပန္လည္ ထိန္းသိမ္းေပးပါတယ္။

Smell and Taste Treatment and Research Foundation မွ Dr.Alan Hirsch ရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္အရ “စြန္႕စားလုိသူေတြနဲ႕ စပ္တဲ့အစားအစာေတြဟာ အျပန္အလွန္ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း သိေစခဲ့ပါတယ္”တဲ့။

Ref:mail online

Unicode

စပ်တဲ့အစားအစာတွေကို ကြိုက်နှစ်သက်သူတွေဟာ ဘယ်လိုလူမျိုးတွေ ဖြစ်သလဲ။ တစ်ချို့တွေက အစပ်ကို တက်တက်မက်မက်ကို စားတတ်ကြပါတယ်။ ဒီလိုလူမျိုးတွေရဲ့ ပြောကြားချက်နဲ့ လေ့လာချက် အသစ်အရ အစပ်စားရတာ နှစ်သက်သူတွေက အစွန်းတစ်ခုမှာ ရပ်နေရသလိုမျိုး ၊ ဆံ့တငံ့ငံ့နဲ့ရင်ခုန်ရတဲ့ ဇာတ်ကားတွေကြည့်နေရသလိုမျိုး ခံစားချက်ကို ရတယ်လို့ဆိုပါတယ်။  ဒါဟာ အဒရီနယ်ဂလင်း လို့ခေါ်တဲ့ စွမ်းအင်နဲ့တုံ့ပြန်မှုကို ပိုမိုထက်မြက်စေတဲ့ အရည်တွေ ထွက်လာတဲ့အတွက် ကြောင့်ပါပဲ။ သက်စွန့်ဆံဖျား အပြုအမူ တွေကိုနှစ်သက်လို့လဲ ဖြစ်ပါတယ်။

ယခင်ကတည်းက ယူဆလာခဲ့တဲ့ အယူအဆအရ စွန့်စားမှုနှစ်သက်သူတွေဟာ အဒရီလင်း လိုအပ်သူတွေဖြစ်ပြီး စွန့်စားမှု တစ်ခုလုပ်ဆောင်ခြင်းဖြင့် အဒရီလင်းကို ရယူလိုက်ရတဲ့အခါ ပိုပြီး နေသာထိုင်သာ ရှိသွားပါတယ်။ ဒါကြောင့် လက်ပစ်ဗုန်း အစရှိတဲ့ အန္တရာယ်ရှိတဲ့ အရာတွေနဲ့ လုပ်ကိုင်လိုက်ရရင် သာမန်ပြန် ဖြစ်သွားပါတယ်။ အလားတူပဲ အပူအစပ် စားလိုက်ခြင်းအားဖြင့် အနည်းငယ်နာကျင်မှုရသွားခြင်းက သင့်ရဲ့ အဒရီလင်း နှုန်းကို ပြန်လည် ထိန်းသိမ်းပေးပါတယ်။

Smell and Taste Treatment and Research Foundation မှ Dr.Alan Hirsch ရဲ့ ပြောကြားချက်အရ “စွန့်စားလိုသူတွေနဲ့ စပ်တဲ့အစားအစာတွေဟာ အပြန်အလှန် ဆက်စပ်နေကြောင်း သိစေခဲ့ပါတယ်”တဲ့။

Ref:mail online

815 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.