ေန႔လည္ပိုင္း ထမင္းစားခ်ိန္ အလုပ္စားပြဲမွာပဲထိုင္စားရင္ အလုပ္ကိုစြမ္းစြမ္းေဆာင္ေဆာင္လုပ္ႏိုင္ၿပီး အလုပ္ပိုၿပီးတယ္ လို႔ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ရွာေဖြေတြ႔ရွိခဲ႔ၾကပါတယ္။ ေန႔လည္စာစားခ်ိန္မွာ သူငယ္ခ်င္းအေပါင္းအသင္းေတြနဲ႔ တစ္နာရီေလာက္ အခ်ိန္ျဖဳန္းရင္ေတာ႔ ဦးေႏွာက္စြမ္းေဆာင္ရည္ကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။ စားေသာက္ဆိုင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ သြားစားျပီး တစ္နာရီေလာက္အခ်ိန္ျဖဳန္းေလ႔ရွိသူေတြဟာ အလုပ္အေပၚမွာ အာရံုစူးစိုက္မႈ အားနည္းတတ္ျပီး ႏိုးၾကားမႈလည္းနည္းသြားတတ္ေတာ႔တာပါပဲ။ သူတို႔ဟာ အေသးစိတ္တာ၀န္ေတြကို ကိုင္တြယ္ေျဖရွင္းဖို႔ကိုခဲယဥ္းလာသလို အေသးအမႊားအမွားေတြကို မျမင္တတ္ေတာ႔ပါဘူး။
အလုပ္စားပြဲမွာပဲ ထိုင္စားတဲ႔သူေတြကေတာ႔ စိတ္ပိုင္းအရ ပိုထက္ျမက္ေနပါတယ္။ အစားအေသာက္ မတူလို႔စြမ္းေဆာင္ရည္ကြာတာလို႔ ေျပာခ်င္ေကာင္းေျပာပါလိမ္႔မယ္။ ဒါေပမဲ႔ေလ႔လာမႈျပဳတဲ႔ရက္ေတြမွာ အစားအေသာက္ေတြကတူသလို ႏွစ္ဖြဲ႔စလံုးဟာ အရက္ေသာက္တာလည္းမရွိပါဘူး။
ထမင္းစားခ်ိန္ အျပင္ထြက္စားတဲ႔သူေတြရဲ႕ အားသာခ်က္ကေတာ႔ စိတ္ေျပလက္ေပ်ာက္ျဖစ္ျပီး ျမဴးၾကြေနၾကတာပါပဲ။ အလုပ္စားပြဲမွာပဲထိုင္စားတတ္တဲ႔ သူေတြကေတာ႔ ေန႔လည္စာစားရင္းနဲ႔ အီးေမလ္ေတြျပန္ပို႔ေနမယ္ဆိုရင္ အဲ႔ဒီ႔အီးေမလ္ေတြပါ ေရာစားမိပါလိမ္႔မယ္။ အစားေပၚအာရံုစိုက္မႈ အျပည္႔မရွိရင္ အစာလဲမေၾကႏိုင္သလို စိတ္ေက်နပ္မႈမရႏိုင္တဲ႔အတြက္ ကြက္ကီးစားခ်င္စိတ္ေတြ ေပၚလာပါလိမ္႔မယ္။ ဒါေတြကေတာ႔ အလုပ္စြမ္းေဆာင္ရည္ေကာင္းေပမယ္႔ က်န္းမာေရးအတြက္မေကာင္းတဲ႔ အားနည္းခ်က္ပဲျဖစ္ပါတယ္။
အလုပ္ကိုအာရံုစိုက္ၿပီး ျမဴးျမဴးၾကြႂကြမရွိတဲ႔ အလုပ္စားပြဲမွာပဲေန႔လည္စာစားျခင္းဟာ ဓါတ္ခြဲခန္း၊ စက္ရံုအလုပ္၊ ဂဏန္းတြက္ခ်က္တဲ႔ အလုပ္ေတြမွာေကာင္းပါတယ္။ ျမဴးျမဴးႂကြႂကြနဲ႔ စိတ္ေျပလက္ေပ်ာက္ျဖစ္တဲ႔ သူငယ္ခ်င္းလုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြနဲ႔ အျပင္ထြက္စားျခင္းကေတာ႔ လူမႈေရးသဟဇာတျဖစ္ဖို႔ လိုတဲ႔အလုပ္၊ စိတ္ကူးေတြ ကြန္႔ျမဴးျပီး ဖန္တီးရတဲ႔အလုပ္ေတြအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။
အဲ႔ဒီ႔ေတာ႔ အားသာခ်က္၊ အားနည္းခ်က္ေတြကို လိုက္ေလ်ာညီေထြေအာင္ မွ်လိုက္ျပီး စြမ္းစြမ္းေဆာင္ေဆာင္လဲ အလုပ္လုပ္ႏိုင္မယ္႔၊ က်န္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းမြန္မယ္႔၊ လူမႈေရးလဲသဟဇာျဖစ္မယ္႔ နည္းလမ္းကိုပဲ ေရြးခ်ယ္တာေကာင္းပါတယ္။
Ref:dailymail