ေစ်းေပါတဲ႔ လက္ဖက္ရည္ထုပ္ေတြမွာ ဖလူအိုရိုက္ဒ္ပမာဏမ်ားတဲ႔အတြက္ သြား၊အရိုးနဲ႔ႂကြက္သားတို႔ကိုထိခိုက္ႏိုင္

tea-bag-label.jpg
Shares 0

 

စူပါမားကစ္မွာ တင္ေရာင္းေနတဲ႔ လက္ဖက္ရည္ထုပ္မ်ိဳးစံုမွာ ဖလူအိုရိုက္ဒ္ ပါ၀င္ႏႈန္းျမင္႔ေနတယ္လို႔ ေလ႔လာမႈေတြက သံုးသပ္ထားပါတယ္။

ဖလူအိုရိုက္ဒ္ဟာ အရိုးနဲ႔သြား က်န္းမာေရးအတြက္ မရွိမျဖစ္ဆိုေပမယ္႔ တစ္ေန႔ကို ၄မီလီဂရမ္ထက္ပို ေသာက္ရင္ ႂကြက္သားေတြ နာလာျပီး၊ ေရရွည္မွာ အဆစ္အျမစ္နဲ႔ သြားေရာဂါေတြ ျဖစ္လာႏိုင္ပါတယ္။

အစားအေသာက္စံညႊန္းပညာရွင္မ်ားဟာ အခုေတာ႔ အစားအေသာက္အထုပ္ ေပၚမွာ ဖလူအိုရိုက္ဒ္ပါ၀င္မႈႏႈန္း ကိုေဖာ္ျပေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုေနပါတယ္။

ဒါဘီတကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡ Aradhana Mehra နဲ႔ ပါေမာကၡ Paul Lunch တို႔ဟာ လက္ဖက္ရည္ထုတ္ကုန္ ၃၈မ်ိဳးမွာ ပါ၀င္တဲ႔ ဖလူအိုရိုက္ဒ္ပမာဏကို ႏႈိင္းယွဥ္ေလ႔လာၾကည္႔ခဲ႔ၾကပါတယ္။ lon Selective Electrode ဆန္းစစ္နည္း လို႔ေခၚတဲ႔ ပါ၀င္တဲ႔ျဒပ္စင္ေတြကို ေျခရာေကာက္တဲ႔ ဆန္းစစ္နည္းကိုအသံုးျပဳခဲ႔ၾကပါတယ္။ လူတစ္ေယာက္ဟာ တစ္ေန႔တာ လက္ဖက္ရည္ ဗ်မ္းမွ်ေလးခြက္ေသာက္ရင္ စားသံုးမိမယ္႔ ဖလူအိုရိုက္ဒ္ ပမာဏေတြကို ေလ႔လာခဲ႔ၾကတာပါ။

 

အၾကမ္းဖ်င္းတြက္ခ်က္ခ်က္အရ ေစ်းေပါတဲ႔လက္ဖက္ရည္ထုပ္ကို ေဖ်ာ္လို႔ရလာတဲ႔ ၁လီတာပမာဏမွာ ဖလူအိုရိုက္ဒ္ ၆မီလီဂရမ္ပါရွိပါတယ္။ အရြယ္ေရာက္ျပီးသူတစ္ဦးအေနနဲ႔ တစ္ေန႔ကို ဖလူအိုရိုက္ဒ္ ၄မီလီဂရမ္ထက္ေက်ာ္ျပီး မေသာက္မိဖို႔ သုေတသီေတြက အၾကံေပးထားပါတယ္။

 Ref:DailyMail

Shares 0
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *