အိမ္ရွင္မေတြသိထားသင့္တဲ့အစားအေသာက္ထိန္းသိမ္းမႈဆိုင္ရာနည္းလမ္းေကာင္းမ်ား

Shares 115

၁။ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အာလူး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ပန္းသီးေတြကိုမထည့္သင့္ပါဘူး။အျပင္မွာပဲသီးသန္႔ထားတာကပိုျပီးေကာင္းမြန္ပါတယ္။ဥပမာ အာလူးေတြဟာ အျပင္ဘက္မွာထားရင္ပိုျပီးခ်ိဳပါတယ္။ျပီးေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ပဲနဲ႔လည္းအဲ႔ဒီအသီးေတြက ခဏေလးနဲ႔မပုပ္မသိုးပါဘူး။

၂။ႏြားႏုိ႔ေတြကိုေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ပါနဲ႔။အပူခ်ိန္အေျပာင္းအလဲေၾကာင့္ ႏြားႏို႔အရသာအလြယ္တကူေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္။


၃။ေပါင္မုန္႔ေတြကိုေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ထားပါ။ေအးတဲ႔ေနရာမွာထားတာက ေပါင္မုန္႔ကိုေရရွည္ခံေစပါတယ္။


၄။ဟင္းေတြခ်က္ျပဳတ္တဲ႔အခါမွာ ဆားေတြအမ်ားၾကီးထည့္မယ္႔အစား ရွာလကာရည္ထည့္ပါတဲ႔။အဲ႔ဒါမွပိုိျပီးအရသာရွိျပီးက်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တ႔ဲဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္မွာပါ။


၅။မီးဖုိေခ်ာင္မွာ စဥ္းႏွီတံုးသစ္သားျပားေလးေတြဟာ အနည္းဆံုး၂ခုထားရွိသင့္ပါတယ္။အသား၊ငါးေတြခုတ္လွီးတဲ့အခါသံုးဖုိ႔နဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြလွီးတဲ႔အခါသန္႔သန္႔ရွင္းရွင္းျဖစ္ေစဖုိ႔ပါ။


၆။အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ ဓားကိုလည္းသံုးေလးေခ်ာင္းထားသင့္ပါတယ္။အသားလီွးတဲ႔ဓား၊ေပါင္မုန္႔ကိတ္မုန္႔လွီးတဲ႔ဓား၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္လွီးဖို႔ဓား စသျဖင့္သီးသန္႔သံုးေပးသင့္ပါတယ္။က်န္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းမြန္ေစတဲ႔နည္းလမ္းတစ္ခုပါ။


၇။သစ္သီးေတြကိုခရားထဲမွာထည္႔စိမ္မယ္၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္တုိ႔စရာေတြကိုဘူးထဲမွာထည့္စိမ္မယ္ဆိုရင္ေရကိုအျပည့္မထည့္ရပါဘူး။ပံုထဲမွာျပထားတဲ႔အတိုင္း ခ်န္ထားေပးရပါမယ္။အဲ႔ဒါမွေရရွည္ခံမွာပါ။


၈။ေနာက္ဆံုးတစ္ခ်က္ကေတာ့ အာလူးဟင္းခ်က္တဲ႔အခါ အာလူးကိုျမန္ျမန္ႏူးေစဖုိ႔ ေမႊစက္ထဲထည့္ေမႊစရာမလုိပါဘူးတဲ႔။အာလူးဟင္းထဲကိုေထာပတ္အေနေတာ္တစ္တံုးထည့္ေပးတာက ဟင္းကိုအရသာပိုရွိေစတဲ႔အျပင္ အာလူးေတြကိုလည္း ျမန္ျမန္ႏူးေစပါတယ္။

Shares 115
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *