ပီဇာခ်စ္သူေတြအတြက္ အသီးအရြက္ပီဇာလုပ္နည္း

aid2288087-v4-728px-make-vegetable-pizza-step-5-version-3.jpg
Shares 0

အားလပ္ရက္မွာ အျပင္မထြက္ခ်င္ပဲ အိမ္မွာပဲေအးေအးေဆးေဆးမုန္႔လုပ္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ အသီးအရြက္ပီဇာလုပ္နည္းေလးတင္ေပးခ်င္ပါတယ္။ဗုိက္လည္းျပည့္သလို အသီးအရြက္လည္းပါ၀င္လို႔ အဆီေတြအမ်ားၾကီးတက္မွာစိတ္ပူစရာမလိုေတာ့ပါဘူး။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့

၁။ အခြံႏႊာျပီးသား ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၈၀၀ ဂရမ္

၂။ငရုတ္သီးအနီေတာင့္

၃။ခရမ္းသီး

၄။ကိုက္လန္

၅။မွိဳ

၆။ၾကက္သြန္နီ

၇။ၾကက္သြန္ျမိတ္

၈။သံလြင္ဆီ

၉။ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္

၁၀။ခ်ိစ္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း

၁၁။ပီဇာလုပ္တဲ႔ဂ်ံဳ ၁ ေပါင္

ပထမဆံုးဂ်ံဳေတြကို အနားေတြမာလာတဲ႔အထိနယ္ပါ။ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးပါ။ျပီးရင္ ဒယ္ပိုင္းထဲကိုသံလြင္ဆီထည့္ပါ။အသီးအရြက္ေတြကိုဆားနဲ႔ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ေရာျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။နည္းနည္းေလးႏူးအိလာျပီဆိုရင္ခ်ျပီး ပန္းကန္လြတ္တစ္လံုးထဲကိုထည့္ထားပါ။ဂ်ံဳကိုအျပားထူထူေလးျဖစ္ေအာင္နယ္ျပီး ဒယ္အုိးထဲကိုထည့္ပါ။အေပၚကေန ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ထားတဲ႔ အသီးအရြက္ေၾကာ္ကိုျဖဴးလိုက္ပါ။ျပီးရင္ ခ်ိစ္နည္းနည္းတင္ပါ။အပူခ်ိန္ ၅၀၀နဲ႔ ၅၅၀ ဒီဂရီၾကားမွာထားျပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ဒယ္အိုးထဲထည့္ထားပါ။ခ်ိစ္ေတြအရည္ေပ်ာ္သြားျပီး တျဖည္းျဖည္းအညိဳေရာင္သမ္းလာတာကိုေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ခဏေနရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကခ်ျပီးပီဇာကိုစားလို႔ရပါျပီ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္လုပ္မယ္ဆုိရင္ ပထမဆံုးအခြံခြာထားတဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကုိအိုးအေသးတစ္လံုးထဲထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ေမႊျပီးနာရီ၀က္ေလာက္ မီးဖိုေပၚတင္ထားျပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ရပါျပီ။

 

Shares 0
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *