ပန္ကိတ္လုပ္နည္း

550px-make-pancakes-step-9.jpg
Shares 0
ပန္ကိတ္ဆုိတာ ေပါင္မုန္႕အျပားပံုစံမ်ိဳးျဖစ္ၿပီး အရမ္းမခ်ိဳဘဲနဲ႕ အေတာ္မ်ားမ်ား ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ ပန္ကိတ္အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ ပါ၀င္တဲ့အေျခခံပစည္းေတြကေတာ့ အတူတူပဲျဖစ္ပါတယ္။ 
အေျခခံ လုိအပ္တဲ့ပစည္းေတြကေတာ့ ဂ်ံဳမႈန္႕၊ ၾကက္ဥ ၊ ႏြားႏုိ႕တုိ႕ပဲျဖစ္ပါတယ္။ 
၁၈ ေအာင္စ(သို႕) ၅၁၀ ဂရမ္ ရွိ ဂ်ံဳမႈန္႕ (၂) ခြက္
ၾကက္ဥ (၂) လံုး
ႏြားနုိ႕ (၃၅၀ မီလီ) (၁ ၁/၂) ခြက္
ေထာပတ္
မုန္႕ဖုတ္ေဆာ္ဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ေထာပတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၅)ဇြန္း
အေမႊးနံ႔ရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
 
(၁) ၾကက္ဥကို ခြက္ထဲခြဲထည့္လိုက္ၿပီး ႏွံ႔သည္အထိေမႊပါ။ 
(၂) မုန္႕ဖုတ္ေဆာ္ဒါနဲ႕ ဂ်ံဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ မေမႊပါႏွင့္ဦး ။ 
(၃) ေထာပတ္ကို လံုး၀ အရည္ေပ်ာ္သြားတဲ့အထိ အပူေပးပါ။ 
(၄) ႏုိ႕နဲ႕ေထာပတ္ကိုေရာလုိက္ပါ။ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။ ေထာပတ္လံုး၀ ေခ်ာမြတ္ပ်ံ႕ႏွံ႔သြားဖို႕အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါမွ မင္းရဲ႕ပန္ကိတ္က မက်ိဳးမပဲ့ပဲ ႏူးညံ႔ေနမွာျဖစ္ပါတယ္။
(၅) အိုးအျပားေလးကို အပူေပးၿပီး ဆီအနည္းငယ္သုတ္ေပးပါ။ ဒါမွ ပန္ကိတ္က မကပ္မွာျဖစ္ပါတယ္။ အိုးေပၚကို ေရအနည္းငယ္ျဖန္းၾကည့္လိုက္လုိ႕ အသံျမည္ၿပီ ဆုိရင္ေတာ့ ပန္ကိတ္လုပ္ဖုိ႕ အဆင့္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၆) စားပြဲတင္ဇြန္း (၃)ဇြန္းစာေလာက္ ပမာဏကိုေလာင္းထည့္ၿပီး ျဖန္႕လုိက္ပါ။
(၇) ႏွစ္မိနစ္ေလာက္အၾကာ (သို႔) အနားေလးေတြ အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ေစာင့္ပါ။ 
(၈) ၿပီးေနာက္တျခားတစ္ဖက္ကိုလဲ အလားတူလွန္လုိက္ၿပီး ခဏအၾကာမွာ အိုးေပၚမွ ဆယ္ယူလိုက္ပါ။ 
ဒါဆုိရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ပန္ကိတ္ပူပူေႏြးေႏြးေလးေတြ ရရွိသြားၿပီျဖစ္ၿပီး ပန္ကိတ္ကို စေတာ္ဘယ္ရီယို၊ ေျမပဲယို၊ေထာပတ္ ၊ ေခ်ာကလက္အျပား ၊ သစ္သီး ႏွစ္သက္ရာနဲ႕ ေရာစားႏုိင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္။
Ref:wikihow
 
Shares 0
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *